Thursday, September 1, 2016

Still Falling For You



Still Falling For You - Ellie Goulding

Fire and ice
This love is like fire and ice
This love is like rain and blue skies
This love is like sun on the rise
This love got me rolling the dice
Don't let me lose
Still falling for you
Still falling for you

Beautiful mind
Your heart got a story with mine
Your heart got me hurting at times
Your heart gave me new kind of highs
Your heart got me feeling so fine
So what to do
Still falling for you
Still falling for you

It took us a while
With every breath a new day
With love on the line
We've had our share of mistakes
But all your flaws and scars are mine
Still falling for you
Still falling for you

And just like that
All I breathe
All I feel
You are all for me
I'm in
And just like that
All I breathe
All I feel
You are all for me
No one can lift me, catch me the way that you do
I'm still falling for you

Brighter than gold
This love shining brighter than gold
This love is like letters in bold
This love is like out of control
This love is never growing old
You make it new
Still falling for you
Still falling for you

It took us a while
Because we were young and unsure
With love on the line
What if we both would need more
But all your flaws and scars are mine
Still falling for you
Still falling for you
Still falling for you

And just like that
All I breathe
All I feel
You are all for me
I'm in
And just like that
All I breathe
All I feel
You are all for me
No one can lift me, catch me the way that you do
I'm still falling for you

Falling, crash into my arms
Love you like this
Like a first kiss
Never let go
Falling, crash into my arms
Never breaking what we got
Still falling for you
Still falling for...

And just like that
All I breathe
All I feel
You are all for me
I'm in
And just like that
All I breathe
All I feel
You are all for me
All for me

And just like that
All I feel is you
All I feel is you
You are all for me
I'm still falling...
And just like that
All I feel is you
All I feel is you
You are all for me
No one can lift me, catch me the way that you do
I'm still falling for you


~for you :)

Saturday, May 21, 2016

Alhamdulillah

Assalamualaikum.

Alhamdulillah semua berjalan dengan lancarnya and aku tak sangka aku dah selesai my final year project presentation. and the big things yang aku tak sangka yang aku dah nak habis belajar. 3 tahun tapi seriously kejap gila. biasa la dah nak habis rasa la kejap. sebelum ni sibuk tak sabar nak habis. hahaha

actually last paper aku 15/6 see lagi beberapa hari je lagi. aku banyak lagi keje tak siap tapi menggatal nak update blog. ye la last post bila ntah, busy sangat sampai nak tengok pun tak sempat, lagi kan nak mengarang ayat. hahaha 

aku just nak update yang aku dah habis present. tu je. hahaha and my fyp aku buat website. at the first, aku tak sedar pun aku budak IT. aku ingat aku budak business (bukan aku je fikir macam tu, all my members macam tu tau). tapi actually kami belajar seimbang, business and IT. so bole buat dua2. gituu. 

Doakan Ummi sentiasa dipermudahkan segala urusan and berjaya dunia dan akhirat. :)

nah kita share satu gambar....




Wednesday, November 4, 2015

think positive

assalamualaikum..

Ya Allah, semoga ummi diberi kekuatan hati dan iman.. jadikan seorang yang tabah dan sabar.. sentiasa berfikiran positif.. amiinnn..

ingatlah kebaikan orang pada kita, bukan jahat die yang kita ingat.. kalau jahat die je yang kita ingat macam mana hati nak bersih kan.. hahaha mungkin ada yang tak suka cara aku macam ni.. yela mereka beranggapan bahawa aku nie seorang yang baik, dok ckp think positive je kan.. tapi betul, bila orang nak kutuk2 tu, bila kita cakap tak pelah, think positive je.. hati kita terus tak de buruk sangka semua tu.. and kau pun tak payah fikir pasal die.. hehe fikir bukan2 pasal orang buat apakan.. tapi mungkin dorang nak aku join ngumpat sama kot.. tapi sorry la.. salah orang.. tapi kita nie manusia, terlepas juga.. perempuan pula tu.. ngumpat tu ada.. tapi bila ingat.. huh Istifar banyak2 weyyy.. ahahaha lagi satu kalau orang tu pernah tolong kau dulu, kau nk join kutuk ke??

ade satu kes dulu tau.. aku nie dulu tak fikir semua tu.. ikut sedap mulut je.. aku pergi la cerita kat sorang mamat nie.. die nie tu.. die nie nie.. macam2 la kan nak start conversation.. pastu mamat tu pun cakap, ngumpat ehh.. kalau ngumpat baik diam.. perghhh sentap weyy.. sentapp.. hahahah sampai sekarang aku ingat wey.. serik.. dah la lelaki wey.. malu.. rasa nak ngorok tak nak keluar2 dah.. hahaha so lepas kejadian, aku rela dengar je dari aku start conversation untuk mengumpat ni.. haha tu yang wujudnya think positive.. haha tapi aku jenis yang kene luah kat orang baru la rasa lapang segala masalah, sakit hati, geram, marah and segala macam.. so aku kene juga cerita kat orang(someone yang special).. tu kira ngumpat ke?? haha so hidup ni tak lari dari semua tu.. huhuhu T.T

diharap aku terus tabah untuk mengharungi hidup di dunia ini yang penuh dengan pancaroba.. perghh ayat.. hahha

*maaf jika ada yang terasa, tapi nie hanya untuk peringatan aku dan orang yang aku sayang.. sekiannnn..


Saturday, August 22, 2015

scha kyra





Assalamualaikum..

hai semua.. sekarang saya ade buat project baru.. jual totebag.. so korang boleh la order dengan kita.. korang boleh bagi design and kita lukis.. boleh tengok kat instagram SCHAKYRA_SHOP


pencil case

nie pencil case RM 10 - RM 15 ikut design
*depan
*belakang






nie pula totebag

RM 20 - RM 30 ikut design and warna

RM 20 - RM 30 ikut design and warna

boleh whatsapp saya 0172111436

Tuesday, March 10, 2015

Nothing.......

aku nak bersendirian..
kadang aku terfikir juga macam nak bercuti sorang2 without phone..
tak nak orang ganggu.. nak focus dengan satu..
dengan Sang Pencipta..
tapi.....
bila fikir balik, bila masa pula aku nak buat semua tu kan.. 
takpe nanti aku cari masa yang sesuai..

hmm 

rasa macam nak lari dari masalah pun ade..
tapi tak elok kan lari dari masalah..
baik selesaikan dulu, baru lari.. hehe
kadang ade masalah pun aku tak tau nak cerita kat siapa..
sebab nak mengadu kat orang macam tak kene gaya.. masa tak sesuai..
bukan semua orang nak dengar cerita kita.. 
baik diam.. menyendiri.. 
haa gitu kau.. 

sakit hati...

sebelum pergi, bagi tau family je.. haa
baru la tau siapa yang cari aku, dia la sayang aku..
ehhh gitu pula kan..
rupanye sorang pun tak cari aku.. hahaha *malu sendiri*
gedikkkss sangat tu ummi syakhirah oi..
selamat malam..

k bai :)


tetibe rasa nak update.. hehe
seharian aku fikir, and aku rasa aku nak pergi berjimba dengan family aku lah..
baru la hilang stress.. hahaha

yeayyyy!! jom g bali kak we.. hee

Monday, January 5, 2015

Perbandingan

Hai Assalamualaikum

Aku cepat terasa bila orang membandingkan lagi lagi bandingkan aku dengan bestfriend aku sendiri.. Hahaha aku memang cepat terasa.. hihi life kita memang lain.. dulu masa aku zaman sekolah, mak aku marah kalau aku membandingkan diri aku dengan kawan kawan.. 'kawan bole buat, nape kita tak boleh buat?' ye tu zaman sekolah.. tapi sebenarnya membandingkan nie boleh tapi ikut benda.. bukan semua benda bile dibandingkan..

independent... bukan aku tak boleh.. boleh je.. cuma kau tak kenal aku.. bila aku sorang sorang aku boleh je buat semua tu.. kalau nak tengok aku independent aku boleh je.. sorry la sebelum nie banyak mengadu macam aku nie lemah.. sorry la sebelum nie aku nampak macam manja.. tapi memang manja pun.. hehehehe lagi pun budak kelas aku senua tau aku memang manja.. so memang nak g mana mana berteman.. tapi sometimes aku boleh je buat.. dah orang nak teman, tak kan nak tolak.. dah orang nak buat kan.. tak kan nak tolak.. hahahhaha thanks kepada kawan kawan yang memahami..

bawa motor... hahahaha nie lawak.. jujur okay aku memang tak pandai bawa motor.. lepas excident aku jadi takut.. aku excident family tak tau pun.. tapi bila aku cerita kat orang semua orang tak kisah tapi...... okay lupakan... family aku tak pernah pun bersuara.. just tanya tu ade lah kan.. kau tak nak bawa moto ke.. hehe aku rasa macam tak perlu tu aku tak belajar.. sebab ade orang nak hantar aku g mana mana.. dorang tak pernah bising pun.. tapi kenapa awak nak membandingkan?

travel... satu hari nanti aku akan travel sorang sorang.. jangan pula kau tanye kenapa okay.. hehe tapi bila?? macam pula aku ada masa kan.. hahaha

mungkin aku dah selesa hidup macam nie.. so bila nk buat perubahan tu take time la.. aku adalah aku.. tapi awak jangan risau saya akan ubah diri saya.. saya tak kan susah kan hidup awak.. maaf kalau ayat ayat di atas buat anda terasa.. hehe have fun with your life.. :)

saya nak awak tau siapa saya.. ;)

Saturday, November 8, 2014

Cameron Highlands

assalamualaikum blogger..

minggu lepas aku pergi Cameron Highlands, asal nye malas nak pergi, tapi sebab ibu dah ajak, so i pergi je laa... di sebab kan itu, i tak prepare pun nak pergi sebab minggu tu aku busy dengan kem.. ajet2 lah busy.. hehe so aku tak bawa camera dslr pun.. just guna camera iphone.. rasa rugi tak bawa..

kami pergi tiga hari dua malam.. 29/10/2014 hingga 30/10/2014 so biasa lah kalau naik tu memang aku pening.. tapi kali nie tak pening sangat.. mungkin selalu tu pening sebab perut kosong kot.. tapi kalau pening, ubat die tidur je.. kami pergi hari rabu, so tak ramai macam cuti sekolah.. so aku suggest kan korang kalau nak pergi hari biasa okay.. haha

kami menginap di homestay Ros Chalet..


boleh a klik link atas nie untuk menempah.. selesa and best juga la tempat tu.. depan die ade ladang strawberry yang korang boleh peti sendiri.. nanti aku cerita kat bawah okay.. bilik yang aku sewa nie satu malam RM 100.. dapur kat luar, kongsi ramai2.. chalet nie dekat Tanah Rata..

nie dari depan

lorong bilik


dapur


sungai belakang

okay lah kan.. bersih and selesa.. hehe

petang kami sampai tu kami pergi petik strawberry.. bestt.. hehe makan kat situ beli untuk balik hari jumaat nanti.. time aku pergi nie sejuk.. sebab setiap petang hujan org tu cakap.. da dua bulan setiap petang hujan.. so kami akan keluar awal sikit, sebab takut hujan.. huhu 




kami petik buah strawberry dekat opah.. aku rasa opah nie lagi best.. kat situ ade macam2 ladang korang boleh pilih.. tapi aku prefer opah nie.. sebab dekat kot.. hehe













makan kat situ juga strawberry celup coklat.. 

muffin sedap.. rindu nak makan lagi.. huhu



malam tu kami pergi Brinchang.. makan kat sana.. 


satu RM 10, ambil gambar RM 5.. aku dah ambil gambar baru perasan board tu.. haha rezeki aku lah kan ambil gamba dgn free,, hahaha

keesokan hari.....

kami sarapan pagi pukul 8 sebab nak gerak pagi, takut petang hujan.. 
sejuk tau nak mandi pepagi.. air panas pun tak rasa panas aku rasa.. haha

sarapan di Abang Strawberry..



nasi lemak sambal strawberry ikan masin,, sedap juga,, try la rasa.. 

lepas makan terus ke ladang teh boh..






air paling best.. hehe
















lepas tu kami pergi ke Agro Farm







banyak lagi gamba sebenarnya, cuma kau dah malas nak upload.. haha
petang tu pergi pasar, beli sayur siap2.. sebab esok bole terus balik.. 

esok tu kami pergi Opah tu untuk bawa balik.. hari rabu harga 1kg RM 30, jumaat tanya RM 35,, so kalau korang nak shopping dengan harga murah jangan pergi hari jumaat, sabtu and ahad,, pergi hari biasa okay..



okay sampai sini je cerita aku.. sebab aku malas nak type dah.. hehe 

next time nak g Cameron Valley lah.. sempat singgah kejap je.. huhu


ade air terjun.. zoom picture.. hehe 



*korang perasan tak warna tudung sama je.. sebab aku bawa satu tudung je.. hahahaha so jangan pelik okay.. :)